top of page

Wat is Permanent Make Up?

Permanent Make Up is een veilige behandeling waarbij met behulp van een fijne naald een blijvend kleurpigment vlak onder het huidoppervlak aangebracht wordt. Hierdoor zien de ogen, wenkbrauwen en / of lippen er altijd stralend en mooi opgemaakt uit, ook tijdens sport, sauna, aan het strand of `s morgens in bed ;-)

Imperfectie kan hierbij gecorrigeerd worden, zoals bijvoorbeeld ongelijke wenkbrauwen of een te dunne of onregelmatige lipvorm.

Hoe lang blijft de Permanent Make Up?

Vermits de Permanent Make Up vlak onder het huidoppervlak aangebracht wordt, betekent dit dat ze na verloop van tijd afzwakt door het natuurlijke proces van huidvernieuwing. Gemiddeld mag de Permanent Make Up aan de ogen na 5 jaar of zelfs langer eens bijgewerkt worden, de wenkbrauwen en lippen na ongeveer 3 jaar.

Doet de behandeling pijn?

De gevoeligheidsgrens ligt bij iedereen anders, maar door het gebruik van een uniek kalmerend zalfje wordt dit gereduceerd tot lichte irritatie in het begin. Na enkele minuten zal u van de behandeling nog amper iets voelen.  

 

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling verloopt in alle rust en duurt ongeveer anderhalf uur voor een eyeliner boven en onder, wenkbrauwen of lippen. Een eyeliner enkel boven of onder de ogen duurt ongeveer een uur. Dit is gerekend inclusief het intakegesprek en uitgebreid voortekenen.

Kan ik zelf kiezen hoe ik mijn Permanent Make Up wens? Wordt er altijd voorgetekend?

Er wordt altijd eerst besproken hoe u de Permanent Make Up precies wenst. Een bredere of juist subtiele eyeliner, meer uitgesproken wenkbrauwen of heel natuurlijk, de lippen natuurlijk ingekleurd of met een duidelijker liplijntje? Alles is mogelijk. Wenkbrauwen en lippen worden altijd voorgetekend, eyeliner naar wens. Ik geef zelf advies wat in mijn ogen het best bij uw gezicht zou passen. De kleur kies ik voor u, dit wordt afgestemd op uw onderliggende huidtoon.

Voor wie is Permanent Make Up?

Permanent Make Up is er voor iedereen die op een subtiele manier haar natuurlijke schoonheid wil ondersteunen. Misschien sport u veel? Of gaat u graag naar de sauna of zwemmen? Misschien kan u zich niet meer zo goed opmaken zonder bril? Of bent u allergisch aan Make Up? Dan is Permanent Make Up de oplossing.

Kan ik nog gewone make-up gebruiken?

Permanent Make Up dient ter ondersteuning van de natuurlijke contouren van het gelaat. Men kan dit nog altijd met gewone make-up intensiever maken en extra make-up aanbrengen indien gewenst.  

Wat te verwachten in de dagen na de behandeling?

Direct na de Permanent Make Up behandeling is de huid lichtjes geïrriteerd en kan wat opgezwollen zijn. Dit kan door het aanbrengen van koelende kompressen verlicht worden. Ik geef een speciale nabehandelingszalf mee naar huis, die u enkele malen per dag mag aanbrengen. Hierdoor wordt de Permanent Make Up verzorgd en beschermd. De Permanent Make Up is direct na het zetten veel donkerder dan uiteindelijk bedoeld. Het duurt 4 weken alvorens de huid helemaal geregenereerd is en het uiteindelijke blijvende resultaat zichtbaar wordt. Hierbij kan tot 40% van de oorspronkelijke kleur verdwijnen. Afhankelijk van de algemene conditie van de huid kan een nabehandeling noodzakelijk zijn (inbegrepen in de prijs).

Moet ik speciale maatregelen nemen voor of na de behandeling?

Gedurende de eerste 8 dagen na de behandeling is het af te raden de huid bloot te stellen aan UV stralen (zon of zonnebank). Ook sauna of zwembad zijn in verband met het eventuele infectierisico geen goed idee. Liefst ook even geen extra make-up aanbrengen op de behandelde gezichtsdelen, of reinigingsmelk te gebruiken. Moesten er korstjes ontstaan door de behandeling, zo mogen deze niet verwijderd worden. De speciale nabehandelingszalf zal deze verzorgen.

Wat is het verschil tussen Permanent Make Up, tatoeëren en micro-blading?

Permanent Make Up maakt gebruik van ultrafijne naalden, die de kleur enkele tiende millimeters diep in de huid aanbrengen, terwijl bij het tatoeëren de kleur enkele millimeters diep, met meer kracht (en sterkere naalden) in de huid gestoken wordt. Toestel en kleuren verschillen ook. Micro-blading is een oude techniek waarbij met fijne mesjes krasjes in de opperhuid gemaakt worden en zo de kleur aangebracht wordt. Dit wordt tegenwoordig meestal gebruikt om fijne wenkbrauwhaartjes bij te tekenen. Deze methode is eerder oppervlakkig en daardoor niet lang zichtbaar (in sommige gevallen maar enkele weken tot 3 maanden).

Wat kost de perfecte Permanent Make Up gezet door mij?

Eyeliner boven en onder (voor beide ogen) € 380,-

een extra brede eyeliner € 50,- extra.

Wenkbrauwen in haartjestekening € 395,-

Een liplijntje € 380,-

Liplijntje met het subtiel inkleuren van de lippen (heel natuurlijk effect)  € 495,-

Inbegrepen in de prijs zijn één nabehandeling, het verzorgingszalfje, het voortekenen en een uitgebreid informatief voorgesprek.

 

 

 

9

Hebt u nog vragen? Aarzel niet om mij te contacteren, ik beantwoord deze graag, Permanent Make Up is immers iets waarbij men goed geïnformeerd mag zijn. Het lijntje staat voor lange tijd op uw gezicht. Maak een vrijblijvende afspraak, vraag gerust naar mijn referenties en volg de vele  tevreden klanten op, die nu al jarenlang van hun Permanent Make Up genieten. Bel mij op 0472/29 17 74.

Claudia Nievendick

  • Facebook - Black Circle
bottom of page